Artikler

Brug internettet og skån miljøet

I dag er internettet blev en stor del af de fleste danskeres liv. Der er stort set ikke nogen der kan sige sig fri for at være blevet mere digitaliseret de sidste 20 år. Debatten omkring digitalisering er kontroversiel og har mange både fordele og ulemper. En af de helt store fordele er at tingene er blevet mere fleksible, men faktisk kan du også skåne miljøet ved brug af internettet, hvis du tænker dig om. En af de største faktorer er internet på mobilen, som giver den ultimative frihed. Hvis du har problemer med din internetforbindelse på mobilen, kan du tjekke CBB dækningskort for at finde ud af, om de har god mobildækning i området.

Sådan skåner du miljøet med internettet

Internettet i sig selv er jo ikke særlig bæredygtigt. Det er de afledte effekter af internettet der skaber fordele for miljøet. Ved brug af internettet kan du nemlig ordne mange flere ting hjemmefra. Du kan ordne bankopgaver via netbank, shopping af tøj via hjemmesider, dagligvareindkøb og meget mere. Du skal ikke sætte dig ud i en bil og øse fossile brændstoffer ud i miljøet. På denne måde spares en hel del CO2. I dag er der faktisk mange ting man kan ordne hjemmefra sin computer, hvis man blot undersøger det inden. Selv arbejde kan mange klare fra hjemmeadressen, ligesom indhentning af tilbud, ferieplanlægning og meget mere kan klares hjemmefra via internettet.

Husk den gode forbindelse

For at du skal få den bedste oplevelse af dit internet og dermed være motiveret til at bruge det for at skåne miljøet, skal du have en god internetforbindelse. Mobilt bredbånd priser kan tjekkes online, ligesom du også kan tjekke CBB dækningskort for at finde ud af, hvilken udbyder der kan give dig den bedste dækning og forbindelse. Dette er altså igen noget du kan gøre hjemmefra via internettet.

Gør bæredygtighed til en integreret del af hverdagen

Hvis du forsøger at ind tænke miljøet hver gang du skal foretage en handling i samfundet er der gode muligheder for at du hurtigt får den bæredygtige tankegang ind under huden og forsøger også at efterleve det i andre aspekter af tilværelsen. Det kan fx være når du bygger om eller vælger ny bil, skifter varmeforsyning eller noget helt andet. At du her prøver at gå efter de mest bæredygtige læsninger.

Forskellene starter hos os selv

Vi kan ikke hver især gøre alt, men vi kan gøre noget. I stræben efter en mere bæredygtig verden må vi starte med os selv. Køb de miljørigtige produkter for at støtte udbyderen af disse produkter, så er du langt på vejen.

Kommentarer lukket til Brug internettet og skån miljøet