fødevareemballage
Artikler

Sådan kan du spare penge på din mad

Mad kan nogle gange godt være rigtig dyrt, og det er ikke altid det man har lyst til at prioritere frem for så meget andet. Men mad er jo vigtigt, og det er noget vi skal have nok af, og vi vil helst også gerne kunne lide det vi spiser. Der findes dog måder, hvor du kan spare nogle penge på maden, hvis pengepungen har det lidt hårdt den her måned.

En madplan med fokus på at spare penge

Mange mennesker laver en madplan. Det fungerer normalt sådan, at man sidder sammen og vælger, hvad i skal have at spise den kommende uge. For at kunne spare penge på at lave en madplan, så er det en god ide at vælge nogle måltider, som kan bruge resterne eller de samme ingredienser som gårsdagens måltid. På den måde skal i ikke købe en helt masse forskelligt. Tag for eksempel kylling i flødesovs med pasta. Så kan i dagen efter, enten vælge en ret, der bruger det overskydende kylling, eller det overskydende pasta, eller selvfølgelig flødesovsen.

Det er helt okay at vælge nogle retter, som måske ikke er så spændende. De fleste af os har selv prøvet, hvordan det er ikke at have så mange penge, og derfor skulle spare på maden. Det er helt normalt. Hvis du er arbejdsløs, så er det især en god ide at lave en madplan, hvor du kan spare så mange penge som muligt. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du i den situation, finder dig en a kasse. Tag et kig på a-kassen 3f.

Andre måder at spare lidt ekstra på

Du har måske hørt om det, men nogle steder i Danmark kan du skralde. Hvis du ikke allerede ved, hvad det er, så er den nemmeste forklaring på det, at man finder mad fra butikkernes skraldespande. Det kan være frost, kød eller frugt, som måske kun er blevet smidt ud fordi pakken var åben, eller det var en dag over udløbsdatoen. Der er mange, der gør dette, og det er ikke farligt eller dårligt for dig. Så længe du tager et godt kig på maden, inden du spiser det. Det er også bæredygtigt.

Uanset hvad, så er det altså helt okay at spare lidt penge på maden derhjemme. Især hvis du hellere vil fokusere på at have nok penge til at kunne betale alle dine regninger og de andre nødvendigheder. Så kan man godt holde ud, at maden muligvis er kedelig.

Kommentarer lukket til Sådan kan du spare penge på din mad