Artikler

Kost, rosacea og hudpleje

Dette indlæg kan du finde i sin fulde længde på Maya Viksjø’s blog, hvor Maya skriver om rosacea, og hvordan fødevarer, cremer, vejret mm. Påvirker hudsygdommen.

Du kan læse denne blog om rosacea og hudpleje, eller de mange andre spændende blog indlæg på mayaviksjo.dk.

 

Den individuelle faktor

Der er mange gode og velmenende råd derude, når det kommer til hudpleje og rosacea. Men tro aldrig blindt på noget som helst -heller ikke på mig. Det der fungerer på min hud fungererikke nødvendigvis godt for dig. Alt skal prøves langsomt og grundigt. Jeg ved godt at du bare gerne vil se pæn ud i morgen, men det betaler sig på langt sigt at gå forsigtigt til værks.

 

Rensning af huden

For at rense huden er det vigtigt at skade så lidt som muligt. En sund hudbarriere er dit ansigts vigtigste forsvar mod alle rumvæsener i miljøet. Det er vigtigt at holde en god pH – den skal være sur (ca. 5,5). Forsøg at undgå at overtørre huden ved rengøring. Det er svært for huden at komme sig af sig selv efter hver rensning. Vand kan irritere huden, alt efter hvor “hårdt” dit vand er. Når din hud er sart, så prøv at undgå ekstremer som meget varmt eller meget koldt vand. Selvom du føler din hud er snavset og fuld af bakterier og mider, så undgå skrubning og afskalning, hvilket kun vil gøre betændelsen værre. For at undgå for meget antibakteriel, har du brug for de gode bakterier på din hud for at hjælpe med at holde din hud sund.

Brug af olierens

Hvis du lader den rigtige olie sidde i et par minutter og derefter fjerner den med et varmt håndklæde, kan du helt fjerne makeup, snavs og snavs fra din huds porer uden at fjerne fugt fra din huds overflade. Det sværeste er at finde en olie, som du kan leve med. Når du har den rigtige olie til dig, kan du prøve at rense olier som denne:

Varm olien op mellem hænderne og påfør den over hele ansigtet

Brug et varmt håndklæde og læg det på dit ansigt. Lad det ligge på dit ansigt et par vejrtrækninger, og tør derefter forsigtigt dit ansigt med et håndklæde, så olien og dens opløste snavs fjernes.

Cremer

At finde en creme, som din hud vil acceptere, er en jungle. Mit bedste råd er at teste alt. Smør det du skal teste på den ene kind og det skal være så effektivt at du kan teste et andet produkt på den anden kind samtidig. Hvis det klør, svier eller føles varmt, skal du rengøre produktet med det samme. Hvis du ikke bemærker noget, kan du lade produktet sidde, indtil du renser det op som normalt. Hvis din hud er glad for produktet, bør du kunne se, at din hud er ligeglad – eller i bedste fald, hvis du finder noget rigtig godt, kan du se din hud falde til ro inden for et par timer efter en enkelt påføring.

Min egen faste hudpleje rutine

Jeg renser min hud hver aften med jojobaolie, som min hud elsker. Hvis der ikke sker noget, og jeg skal gøre ekstra rent, gør jeg kun rent én gang om dagen. Jeg vil gerne give min hud så meget ro som muligt.

 

Jeg har ikke haft særlig succes med at finde gode cremer, som jeg kan købe. Jeg har brugt blå Nivea (mormorcreme) i lang tid, fordi det er billigt og min hud vil acceptere det. Jeg er dog ikke så glad for duften i den, så nu vælger jeg at lave min egen creme på køkkenbordet derhjemme. Den har meget få ingredienser, alle er individuelt testet og min hud er glad.

 

Hvis mine bumser bliver betændte, renser jeg dem med isotonisk saltvand (du kan google det, hvis du vil lave din egen eller købe det på apoteket) – det er meget skånsomt. Så smører jeg med et apoteks svovlsalve og det heler hurtigt.

 

Jeg bruger mineralpudder hver dag, som solbeskyttelsesfaktor – hele året rundt.

Kommentarer lukket til Kost, rosacea og hudpleje