Artikler

Bæredygtige mad og kosttilskud?

Hvad betyder det så at man er bæredygtig? Det er et begreb vi bruger oftere nu om dage. Kan det hænge sammen med, at det er gået op for os at jorden (planeten vi bor på), er på vej i den forkerte retning med hensyn til forurening, overproduktion, fattig civilisation osv. Bæredygtighed handler kortfortalt om, at vi leverer jorden videre til vores kære børn (næste generation) på den måde som vi modtog den. Det sætter en række krav til os allesammen. Der er nogle etiske regler som skal overholdes, hvor politikerne af og til også kommer på banen, og indfører nogle tiltag. Ligesom alt andet handler det om at være i balance.

Vi er i år 2022. Der er nogle af de store aktører i erhvervslivet, som er begyndt at gå over til grøn omstilling. Regeringen sætter hårdt ind på fossile brændstofbiler, og vil have os til at køre rundt i el biler. Derudover er der en række små virksomheder som også hopper med på bølgen. Lidt har også ret. En af dem, er BeeOrganic i Randers. En netbutik primært med salg af honning og propolis kosttilskud. Konceptet er netop, at økologi og bæredygtighed er i højsæde. Når man kigger på ingredienserne, er der intet tilsat. Ser man på emballagen, kan man se at det er genanvendelses pap. Ser man på netbutikken, har de ingen fysisk butik. Dette betyder mindre energiforbrug og forurening. Alt foregår online. Alt dette er med til at gøre et firma bæredygtigt. I takt med at produkterne er fantastiske, vælger vi BeeOrganic som månedens bæredygtige firma.

Jeg er personligt forelsket i deres propolis dråber og råhonning med gele royal. Min forståelse af hvordan rigtig honning smager (og burde smage) er helt og aldeles ændret. I alle de år jeg har købt honning i den lokale Netto, Bilka eller Rema1000 til 25 kroner, føles som ren sukker, efter jeg har prøvet honning produkterne hos BeeOrganic. Honning har en god speciel smag uden at være for sød. Især råhonning som samtidig er nærende, da den ikke bliver bearbejdet eller opvarmet. Deres råhonning kan fås i forskellige varianter. Den med gele royal var jeg fuldstændig vild med. Det er et eksklusivt og dyrt produkt fra biverdenen. Der er kun 3% royal gele i, men det er rigeligt da man heller ikke må indtage for meget af den. Det hele kan bestilles på www.beeorganic.dk under shop. Ejerkredsen er heller ikke store holdingselskaber eller kendte forretningsfolk. Det er et ægtepar som kørte det som bijob, men af hvad jeg kan fornemme og forstå, er det gået hen og blevet til en slags fuldtidsbedrift for apotekeren. Succeshistorier er altid inspirerende.

Kommentarer lukket til Bæredygtige mad og kosttilskud?