fødevareemballage
Artikler

Den rigtige fødevaremballage sænker familiens madspild

Vidste du at den korrekte fødevareemballage, kan være med til, at sænke madspild for familier?

Og lavere madspild er i vores alles interesse, da madspild er en stor synder i det totale klima belastnings regnskab. Faktisk forholder det sig sådan, at cirka 1/3 af al mad, der produceres bliver beskadiget, fejlemballeret eller lignende og derfor ikke når ud til slut forbrugeren. – Det er altså op i mod 1.3 mia tons mad, der produceres forgæves og belaster miljøet under produktionen.

Nedsæt familiens madspild

Som nævnt kan den rette fødevareemballage gøre en stor forskel, når det omhandler madspild. Der er stor fokus i tiden på plastik, som der ses som en af de helst store klimasyndere. Og det er plastik også i rigtig mange tilfælde. Dog forholder det sig således, at den rette plastemballage forlænger fødevarernes holdbarhed markant, og derigennem bidrager til, at mindske madspild.

Derfor bør man ikke se bort fra plastik som emballage, da emballagen kun står for ca. 5% af den fødevarens samlede klimabelastning. Resten stammer fra produktionen og transporten.

Derfor bør fødevarevirksomheder i stedet se på, hvordan de kan fremme deres brug af f.eks. genbrugsplastik i emballagen, og gøre tydeligt opmærksom på dette. Mange forbrugere vælger gerne den miljøvenlige emballage kontra den normale emballage.

Find en god leverandør

Som fødevarevirksomhed kan det derfor være en stor fordel, at finde en leverandør af emballage, der fokuserer på bæredygtig og miljøvenlig i deres fremstilling. Med den rette leverandør, eller emballagepartner om man vil, i ryggen virksomheden nemmere nedsætte emballageforbrug, samt gøre en stor indsats mod madspild.

Det er nemlig ikke kun forbrugerne, der har et ansvar, når det kommer til bæredygtighed. Fødevareproducenter spiller også en rigtig stor rolle, da det er vigtigt, at give forbrugerne de korrekte valgmuligheder.

Øget bæredygtighed bør være i vores alles interesse, da vi alle har et fælles ansvar for vores miljø.

Kommentarer lukket til Den rigtige fødevaremballage sænker familiens madspild