Artikler

Sund mund: Få en bæredygtig rodbehandling som højner din sundhed

Det er vigtigt med gode tandplejevaner hvis du gerne vil have en sund mund. Derfor er det vigtigt at få børstet tænder, overholde de regelmæssige tandlægebesøg samt mindske indtaget af sukker. Ofte bliver du indkaldt til det årlige tjek en gang om året. Nogen danskere bliver dog indkaldt hvert halve år, hvis der har været god begrundelse for dette. Ifølge statistikker har en del danskere tandlægeskræk, fordi de frygter for den dag, hvor de skal igennem en rodbehandling. Hvis du plejer dine gode tandplejevaner, så mindsker du også chancen for, at dette bliver en realitet på et tidspunkt.

 

Derfor er en rodbehandling nødvendig

En rodbehandling skal ofte foretages på baggrund af forskellige årsager. Det kan være på grund af betændelse i tandnerven forårsaget af revner i tanden, hul i tanden eller bakterier. Hvis din mund ikke er sund, så kan der også opstå en rodspidsbetændelse, der kan udvikle sig til en tandbyld. Uanset årsag skal tanden repareres, så din mund kan blive sund igen. En rodbehandling foregår altid med lokalbedøvelse samt smertestillende behandling. Selvom det ikke er sjovt at skulle sidde i tandlægestolen, så er det vigtigt, at du får bestilt en tid hurtigst muligt, så tanden kan ordnes.

 

Mange klinikker tænker på miljøet

Der er rigtig mange tandklinikker som har et stort forbrug af plastic og vand, fordi de hele tiden anvender det til deres klienter. Mange klinikker er derfor begyndt at tænke over hvordan de bruger deres ressourcer således, at der kan spares på tingene. Der bliver f.eks. sorteret i affaldet og købt materialer ind, som evt. kan genbruges. Tandklinikkerne kan spare mange ressourcer ved at skifte til 3D scanninger af tænderne i stedet for traditionelt aftryk, hvor der bl.a. bruges engangsplast.

 

Bæredygtigheden skal implementeres i dagligdagen

I København er der især mange tandklinikker som har taget bæredygtigheden til sig, og dermed har implementeret mange nye tiltag i deres dagligdag. Dette gør også, at mange af behandlinger bliver mere miljøvenlige, da der hele tiden er fokus på at spare på ressourcerne. Selvom der spares, får klienterne ikke en ringere tandservice af det – faktisk tværtimod. Du kan med god samvittighed booke en rodbehandling i København og dermed støtte klinikkerne, som netop tager bæredygtigheden meget alvorligt. Du støtter en god sag samtidig med, at du får en god tandbehandling.

 

Forebyggelse

Den vigtigste tandbehandling er den forebyggende behandling, hvor du gør alt for at passe på dine tænder. Dine tænder bliver automatisk sundere, stærkere og du mindsker chancen for tandproblemer. Er du tandlægeskræk forventes det at du især går meget op i at have en sund mund således, at det ikke er nødvendigt at besøge tandlægen alt for ofte.

 

Kommentarer lukket til Sund mund: Få en bæredygtig rodbehandling som højner din sundhed