Artikler

Skal du have ny pizzaspade?

Når man skal du og have en ny pizzaspade er der forskellige ting man skal have styr på, ting man skal overveje inden man svinger dankortet og for bestilt. I virkeligheden skal man første tænke over hvad ens budget er, og hvad er ens behov.

En pizzaspade er ikke en billig investering, men den tjener sig hurtig hjem da sådan en kan holde i rigtig mange år, hvis man altså behandler den ordentligt.

Hvilken pizzaspade skal man vælge?

Du skal naturligvis ikke købe en pizzaspade som er uden for dit budget, men overvej alligevel at bruge lidt mere end du regner med, der findes nemlig 2 kategorier.

Husholdnings pizzaspader

Disse pizzaspader koster ofte mindre end 300 kroner og er næsten altid i træ, de er tykkere og vejer meget mere end de professionelle.

Jeg anbefaler ikke at købe dem og her er hvorfor.

  1. De er alt for høje, dvs. du kan simpelthen ikke kører spaden under dejen for at tage den op. De hænger på og du ender med at ødelægge din pizza og den bliver skæv.
  2. De holder ikke lang tid, den skal tørre på den rigtige måde for ellers så slår træet sig.

Der imod syntes jeg den rigtige investering er en professionel pizzaskovl.

Fordele ved en professional pizzaspade.

  1. Nemmere at gøre rent, da man blot kan tørre den over med en klud. Selve dejen hænger ikke i.
  2. Mulighed for tyndere spader, så den nemt kan komme under dejen og ikke ødelægger din pizzas bund og struktur.
  3. Holdbarheden er meget større specielt på metalversionerne med huller, som ikke slår sig hvis de bliver for våde.

Det er dog ikke kun positivt ved professionelle pizzaspader, de er ofte lavet i aluminium og derved ikke kan tåle at blive vasker i opvaskemaskinen og så er det ofte 100% dyrere at købe en professionel spade end en til husholdning.

Det handler rigtig meget om at tænke frem og hvad ens budget er, men som udgangspunkt syntes jeg man skal gøre det rigtig første gang, sådan man ikke spilder ens penge på noget som ikke fungere. Specielt hvis man ser på at bruger du en pizzaspade en gang om året vil den næste holde ens levetid hvis man passer godt på den.

Hvad koster en pizzaspade?

Skal du have noget i træ, så er prisen ca. 500-600 kroner for de gode spader, skal du have noget i metal skal du regne med en pris der ligger mellem 750-1000.- kroner for en spade.

Det er altså ikke 100% dyrere at købe en professionel end en til husholdning, så det er penge der er godt givet ud.

Skulle jeg anbefale en pizzaspade skulle det være en Gi metal azur 33 cm. Det er en letvægts aluminium pizzaspader med huller og et flot blå håndtag, det er den jeg selv har og har rigtig gode erfaringer med den. Hos os laver vi pizzaer 1 gang om ugen eller 1 gange hver 14. dag, og vi har haft denne spade i ca. 4 år uden problemer. Vi bruger også pizzaspaden til at tage brød ud af ovnen når vi f.eks. har lavet boller eller flute (ja vi bager meget hos os, men det er ofte billigere end at gå til bageren og så hjælper ungerne gerne med)

Den pizzaspade vi har der hjemme er købt hos gastroudstyr.dk, du kan se deres udvalg ved at klikke her: Pizzaspader hos gastroudstyr.dk – Det er som sagt den som hedder GI metal Azzure 33×33 cm vi bruger, da vores pizzaer ofte er i en størrelse som er 31 cm så passer den bedst.

Så er der ikke andet at sige end se at kom i gang med at udlev din drøm som pizzabager, nu har du i hvert fald styr på det rigtige værktøj og pizzaspade.

 

 

Kommentarer lukket til Skal du have ny pizzaspade?