Artikler

Ombyg dit parcelhus med bæredygtige materialer

Drømmer du om at gøre dit nuværende hus lidt mere bæredygtigt? Så kan det være, at du skal overveje at få foretaget en ombygning og få byttet nogle af de gamle og slidte materialer ud med nogle, som er mere bæredygtigt. I samme omgang kan du give dit hus et helt nyt og mere moderne look, så det tydeligt symboliserer, at der bor en person, der bekymrer sig for den verden, vi lever i, og har tænkt sig at gøre noget for at gøre den bedre.

Inden du begynder

Før du går i gang med det helt store byggeprojekt, bør du kontakte en konstruktionsingeniør, der kan foretage statiske beregninger af din ombygning. Statiske beregninger er en måde at udregne, hvad der kan lade sig gøre i konstruktionen af fx en ombygning eller en tilbygning. Hvor meget vægt huset kan bære, eller om en væg kan tages væk. Du kan få et tilbud på statiske beregninger for din ombygning ved at følge dette link: Statiske beregninger ombygning. Eller læse mere på Calceku ApS.

Bæredygtige byggematerialer

Byggebranchen har så småt fået øjnene op for bæredygtige alternativer til konventionelle byggematerialer. Men det kan være lidt af en jungle at gennemskue, hvad de mest bæredygtige løsninger er. Derfor kommer her en række faktorer, du skal have in mente når du vælger materialer. Først og fremmest bør du undgå materialer, der er behandlet med skadelige stoffer. Du kan også med fordel benytte dig af genbrugsmaterialer, og i det hele taget undgå materialer, der har haft et højt energiforbrug ved fremstillingen. Endelig skal du undgå materialer, der tærer på de af jordens ressourcer, der er få af.

Bæredygtighed på mange måder

Hvis du vil være en ægte klimahelt i dit nye bæredygtige byggeri, bør du også overveje andre ting end materialerne. Du skal fx sørge for at huset kommer til at leve op til en god energiprofil, at det fx bliver tæt, så der ikke slipper dyrebar varme ud. Endelig skal du sørge for at anlægge en naturhave, hvor insekter kan stortrives. Dermed bliver det ikke kun en bæredygtig ombygning, men det er også en klimavenlig ombygning.

Kommentarer lukket til Ombyg dit parcelhus med bæredygtige materialer