Artikler

Køb smykker af god kvalitet og undgå fremtidige allergier

I mange af de helt billige smykker kan man finde det stof, som hedder nikkel. Det kan forårsage, det man kalder for en kontaktallergi. Når man først har fået en allergi, er den næsten noget nær umulig at slippe af med igen.

Har man fået en allergi, skal man undgå den bestemte ting, som udløser det, for at det ikke forværrer allergien yderligere. Køb derfor smykker i kvalitet, så du ikke ender med en allergi og sæt din sundhed i første række.

Hvad er nikkelallergi?

Det første man lægger mærke til, hvis man reagerer på nikkel, vil være en rødme omkring huden, hvor smykket rører. Deraf kommet navnet konktaktallergi. Det kan begynde at kløe, og man skal være utrolig opmærksom på dette, hvis man ført har bemærket det en enkelt gang. Det er noget som gradvist kan tiltage.

Har man først fået en nikkelallergi, skal man være opmærksom på rigtig mange ting i hverdagen, som kan udløse den. Der er faktisk nikkel i langt flere produkter, end man lige skulle tro.

Der er for eksempel nikkel i mobiltelefonerne, i makeup, knapper og lynlåse – det er praktisk talt i alt produceret af billigt metal.

En allergi for nikkel vil forværre ens sundhed, fordi man samtidig kan blive mere følsom over for andre allergier, da immunforsvaret allerede arbejder på højtryk.

Der er dog fra EU’s side lavet en masse lovgivning for, hvor meget nikkel et produkt må indeholde. Derudover skal metallet også have en omsluttende lak, som sørger for, at nikkelen ikke siver ud til huden.

Hvorfor vælge nikkelfri smykker?

Hvis man vil passe på sin sundhed, skal man vælge nikkelfri smykker. Nikkel findes i smykker med sølvfarvet metal, men man kan som regel spotte ingredienserne på prisen af smykket.

For at undgå allergi fra dine smykker, vil det være ideelt at købe nogle håndlavede smykker, som ikke indeholder disse stoffer. Her vil metallet ofte være rent, så prisen vil dermed også være højere. Det er dog en fornuftig pris at betale – ikke bare for holdbarheden i smykket, men også for ens egen sundhed skyld.

Hvis man allerede har fået en nikkelallergi, vil behandlingen være at undgå alt med nikkel. Det indebærer blandt andet, at alle smykker skal være nikkelfri. Generelt skal man sikre sig, at alt der er lavet af en form for metal, der rører huden, skal være nikkelfri. Man vil kunne mærke det straks ved kløe og rødmen, der hvor huden er irriteret.

Inden man begynder at købe smykker, er det vigtigt at have sin egen sundhed for øje og købe nikkelfrit fra starten. Her vil man på længere sigt spare langt mere på helbredsfronten, end med de billige smykker.

Kommentarer lukket til Køb smykker af god kvalitet og undgå fremtidige allergier