Artikler

Hvad er en TACO

Undrer du dig over hvad en TACO er? Du finder svaret her og hvor du finder dem til din næste fest!

 

 

Tacos er af god grund blevet populære

 

De seneste år er tacos blevet et populært syn i det københavnske gadebillede.  De bliver serveret I restauranter, fra food trucks og som catering til fester. Det er med god grund at denne uformelle mexicanske spise er blevet noget af et hit i Danmark. Vi har snakket med en taco food truck og skrevet denne artikel, så du kan lære mere om tacos.

 

Tacos er blevet spist i flere hundrede år i Mexico. Også før den spanske indflydelse viste sig i den mexicanske diæt. Grundelementet for en taco er tortillaen. En tortilla er lavet af majsmel, der er formet til en rund lille pandekage. Majsen give en smag, som ingen anden form for base kan give og med de rigtige toppings er det den perfekte smagsoplevelse.

 

“Majspandekageren”(tortillas) kan toppes med en uendelig liste af forskellige typer mad. Det kan være med grøntsager, hvor bønner er specielt populære og de kan også toppes med kød, hvor specielt okse- og svinekød er et populære valg. “Birria” er en populær oksekøds taco. Oksekødet i denne taco er langtidskogt med et lang liste af krydderier og tørrede chilier. Langtidskogning i denne taco gør at kødet bliver blødt og let falder fra hinanden.

 

En anden måde, hvorpå tortillas kan bruges er til “quesadillas”. Basen for dette er en foldet tortilla med ost. Den kan gøres mere spændende med et hav af forskellige ingredienser, såsom svampe, bønner og kartofler. Afhængig af hvad man ønsker at spise.

 

Et unikt element som understøtter de lækre ingredienser er stemningen omkring spisningen. Tacos bliver i Mexico typisk spist i uformelle omstændigheder. Nogle gange bliver de spist stående ved en bod på gaden eller i uformelle restauranter. I Danmark kan tacos spises derhjemme, men også fra food trucks.

 

Hvis du ønsker en autentisk taco- og smagsoplevelse, så kan du leje en food truck og få serveret denne lækre mad til din næste fødselsdag, konfirmation, bryllup eller anden type for fest!

 

 

 

 

Kommentarer lukket til Hvad er en TACO