Artikler

Få hjælp til et sundere liv – Test dit alkoholforbrug

Test om du har et skadeligt forbrug af alkohol. Hver dag dør flere danskere af alkoholrelaterede grunde. Enten som den direkte eller medvirkende grund. Faktisk dør hele 3.000 danskere om året af alkohol. Alkohol kan have mange negative konsekvenser for den der drikker, både her og nu men også for resten af livet. Hos A Misbrugsbehandling kan du tage en alkoholtest og se om du har et behandlingskrævende problem.  

Det handler om at få hjælp så snart alkoholen påvirker negativt

Et alkoholproblem går aldrig over af sig selv og ofte er det desværre rigtig svært for den der drikker at række ud efter hjælp. Langt de fleste prøver at stoppe, nedsætte eller kontrollere deres alkoholforbrug på egen. Dette sker næsten altid forgæves, faktisk er det under 1% som kommer ud af et overforbrug af alkohol, uden nogen former for hjælp og på egen hånd. 

Næsten ingen tør tale om et alkoholmisbrug

Der er næsten ingen der tør tale om misbrug og især ikke hvis det drejer sig om dem selv. Mange synes at det er enormt tabubelagt og er derfor bange for at række ud. Derfor er det heller ikke unormalt at der går mellem 10-15 år med misbrug før personen søger hjælp. Her er alkoholmisbruget ofte blevet meget stort og har allerede haft store betydninger for familie, børn, andre pårørende og naturligvis en selv. Dette vil ofte også betyde at behandling gennem få ugentlige samtaler sjældent er nok. Der vil i de fleste tilfælde være behov for en meget mere intens alkoholbehandling.

Privat anonym alkoholbehandling

Heldigvis findes der i dag mange anonyme alkoholbehandlinger i Danmark og hvis man vælger de private steder, vil man som udgangspunkt heller ikke blive registreret nogen steder. Det kan der være mange fordele ved og mange vælger derfor i dag de private steder. Ulempen er naturligvis at man selv skal betale for behandlingen, medmindre man har en sundhedsforsikring som dækker. Dette gør langt de fleste sundhedsforsikringer i dag. 

Alkoholbehandling udenfor normal arbejdstid

For de ressourcestærke personer og her menes der dem som har bopæl og fast indtægt, vil det som udgangspunkt være at foretrække en intensiv ambulant alkoholbehandling, hvor man kan bo hjemme og fortsat passe sit arbejde. Det har faktisk ofte en stor positiv betydning at man kan blive hjemme i vante omgivelser sammen med sin familie og venner. Det være mere udfordrende at holde sig fra fristelserne end hvis man er i døgnbehandling, men det giver en mulighed for at træne og prøve alt det nye af lige der hvor man har brug for det. Hvis man er alt for udfordret her, vil en døgnbehandling være det eneste rigtige. Her vil man være i et bestykket miljø og ikke blive fristet.  

Kommentarer lukket til Få hjælp til et sundere liv – Test dit alkoholforbrug