Artikler

Er din sundhed vigtig for dig? Så bør du læse med her

For ja, din sundhed bør være vigtig for dig, men det må ikke kamme over. Som med alt andet, må det ikke dyrkes negativt, så det på den måde bliver skadeligt for dig. Du skal ikke overdrive din motion eller spise så sundt, at du glemmer at nyde livet. Det at nyde livet handler også om, at slappe af og smide fødderne op i sofaen og se en god film. Samtidigt er det okay at spise lidt usundt, bare du ikke gør det 24/7. 

Bevæg dig hver dag og få gang i skridtene

Det er meget forskelligt, hvor meget du bevæger dig på arbejde. Der er stor forskel på at være lagermedarbejder og en kontorassistent. Hvis du arbejder på et lager, bevæger du dig højst sandsynligt rundt det meste af dagen. Arbejder du derimod på kontor, sidder du meget mere ned, og går færre skridt i løbet af din arbejdsdag. Derfor vil det være vigtigt at prioritere at gå en tur hver dag, hvis du har et stillesiddende arbejde. Gør endelig brug af en skridttæller hele dagen, så du får en idé om hvor mange skridt du tager i løbet af dagen. Prøv så vidt muligt at ramme sundhedsstyrelsen anbefalinger, som er 10.000 skridt for voksne og 12.000 skridt for børn. 

Tænk over hvad du spiser, uden at blive fanatisk 

Sunde spisevaner er vigtigt, du skal derfor sørge for at få morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Det er vigtigt at du får en sund og varieret kost, sammensat af den rette mængde kulhydrater, protein og fedt. Derfor skal du spise plante rigt, uden at overdrive. Spis grøntsager og frugter. Minimer dit indtag af kød, erstat det med bælgfrugter og fisk. Vælg fuldkornsprodukter. Spis planteolier og magre mejeriprodukter. Minimer dit indtag af det søde, salte og det fede. Sidst men ikke mindst sluk tørsten med vand. 

Spis usundt på en sundere måde 

Selvom sundhed er vigtigt, må det ikke blive en sur pligt. Dette har ofte en negativ effekt. Selvfølgelig skal der være plads til at du spiser det du har lyst til. En måde du kan gøre det sunder på, er ved at lave det selv, fremfor købe mad. Men en pizzaovn hjemme, kan du faktisk lave lige så gode pizzaer som restauranterne. Find din nye pizzaovn her, den er hurtigt tjent hjem, og kom i gang med at lave de bedste og sundere pizzaer.   

Kommentarer lukket til Er din sundhed vigtig for dig? Så bør du læse med her