Artikler

Dyrk dine egne grøntsager på landet

På landet er der højt til loftet og plads til at dyrke sine egne grøntsager og frugter. Det kan give motivation til at holde den sunde linje, når der er mulighed for selv at dyrke grøntsager og frugter. Det er nemt at dyrke grøntsager i urtehaven, og der findes næsten ikke noget bedre end at plukke grøntsagerne selv. Når det bliver sommer, vokser ærter, salat og jordbær frem. Frugt og grønt kan bruges til en sund og frisk salat eller et varmt måltid, som både kan nydes til middagsmad og aftensmaden.

Frisk frugt og grønt

Hvis du bor på landet, kan du få flere gode guides og tips til landlivet. Du kan læse gode råd om landlivet på http://www.landogliv.dk/. Her kan du også få gode ideer til, hvordan du skal indrette hjemmet indenfor. På den måde kan du bruge indretningen til at få et moderne og charmerende hjem. Det kan dog også være en god idé at tænke over, hvordan du indretter udendørsarealet. Du kan blandt andet indrette haven med plantekasser eller en urtehave, så du selv kan dyrke frugter og grøntsager.

Når du dyrker frugt og grønt på landet, har du selv mulighed for at vælge de grøntsager og frugter, som passer til din smag. Det kan være, at du er glad for æbler, som kan bruges i salater, tærter eller marmeladen. Det kan også være, at du er glad for at bruge gulerødder i lasagnen, gulerodskagen eller kødsovsen. Når du planter frugt og grønt, har du råvarerne helt tæt på dig. Der er ikke langt fra, at en idé kan opstå, til du står med varerne i hånden, så du kan afprøve retten.

Ingen sprøjtemidler

Det kan også være en fordel at dyrke sine egne frugter og grøntsager på landet, da du på den måde ved, hvilke midler der er brugt til at dyrker madvarerne. Når landmændene dyrker grøntsager på markerne, bruger de sprøjtemidler til at dræbe ukrudt på markerne. Du kan altså undgå sprøjtemidler på frugt og grønt, hvis du dyrker det i egen have.

Hvis du har mindre børn eller børnebørn, kan de være med til at opleve processen fra jord til bord. Det er en lærerig oplevelse, hvor de kan hjælpe med at plante grøntsagerne. Når det bliver sommer, kan de være med til at plukke og spise de grøntsager, som de var med til at plante i foråret.

Kommentarer lukket til Dyrk dine egne grøntsager på landet