Artikler

Derfor er byggeri med fundablokke godt for miljøet

Skal dig og din familie også i gang med et nyt byggeri? Måske skal i have bygget jeres helt eget hus, eller måske skal du have renoveret jeres nuværende hus, så I kan få et ekstra værelse til børnene? Uanset hvad jeres planer er, kan det være en stor prioritering for jer at være så miljøvenlige som muligt. Tanken om at passe på naturen er blevet utrolig stort i øjeblikket – og med god grund. Læs med her og find ud af, hvordan du kan fuldføre jeres byggeri med fundablokke, så det kan blive godt for miljøet.

Hvad er fundablokke?

En fundablok eller en fundamentblok er en specielt udformet betonsten som benyttes, når der skal bygget fundamenter til for eksempel en villa. Fundablokken er udformet med to parallelle sider, hvor der omkring en fjerdedel inde i blokken sidder en tværvæg, så blokken har et helt hul i midten, og et halvt hul i hver side. Så er der på den måde også plads til armering, så byggeriet bliver stærkere. Herefter lægger man blokken helt i bunden af en konstruktion, så blokken udgør formuren. Her kan man så også udfylde hulrummene med beton, så det bliver endnu mere stabilt, men det kommer meget an på underlaget og bygningens vægt. Købmaterialer til dit kommende byggeri her, hvis fundablokke virker som det perfekte produkt til lige præcis dit projekt.

Hvorfor er fundablokke godt for miljøet?

Men hvorfor er det så lige, at fundablokke er så godt for miljøet? Det er de netop fordi, at de er så stærke og robuste. Fundablokke bliver tit benyttet til fundamenter, sokler, støttemure, kældertrapper og inder- og ydervægge. Blokkene er utrolige stærke, robuste og fleksible, hvilket betyder, at du kan spare penge på dårlige materialer ved at vælge de gode i første omgang. Når du vælger et godt og stærkt produkt, skal du ikke om 10 år ud og vælge et nyt produkt, og få skiftet det hele ud igen. Derfor er fundablokke så geniale, da de holder i rigtig mange år. Så giver du miljøet en pause fra hele tiden at skulle producere nye dårlige produkter, hvor du i stedet er god ved miljøet, da du ikke skal udskifte med det samme. Byggerier med fundablokke holder altså utrolig længe, og der er sjældent behov for vedligeholdelses renovationer med fundablokke.

Kommentarer lukket til Derfor er byggeri med fundablokke godt for miljøet