Artikler

11 enkle tip til at spare energi derhjemme

Har du en høj elregning så funderer du måske på hvorfor og måske overvejer du at tage nogle tiltag til at se om du kan få ned elregningen en lille smule hver måned. Her er 11 enkle tip som du kan bruge for at spare energi derhjemme.

 1. Spar energi derhjemme ved at slukke for lys, som du ikke bruger, træk stikket til mobiltelefonopladere, når den ikke bruges, og sluk for apparater i stedet for at have på ”stand by”
 2. Skru ikke op og ned på varmen, forsøg at holde en mere lige temperatur, så sparer du mere energi
 3. Udskift gamle pære med LED og lavenergilamper.
 4. Sænk varmen og tag lidt mere tøj på i stedet. At reducere med en grad kan reducere energiforbruget med så meget som fem procent.
 5. Vask ved 30 eller 40 grader i stedet for 60 grader – så halverer du energiforbruget.
 6. Spar på varmt vand, f.eks. når du går i bad eller bruger opvaskemaskinen (vask i lav temperatur)
 7. Brug en e-kedel, når du koger vand til f.eks. pasta. Det sparer energi – hurtigt!
 8. Vidste du, at du sparer energi ved at vaske i en opvaskemaskine fremfor at vaske i hånden? Husk bare at køre fulde maskiner!
 9. Forsegling omkring vinduer og døre med nye tætningsstrimler for at holde varmen inde og reducere energiforbruget.
 10. Yderligere isolering og skift til moderne vinduer, giver dig meget besparelse på sigt. Det samme gælder gamle køkkenapparater. Udskift disse med nye, og vælg dem med den bedste energiklasse!
 11. Udskift fossil varme og elektricitet med vedvarende energi, såsom stenvarme, sol, vind eller vandkraft.

Har du høj elregningen og ikke forstår rigtigt hvorfor så kan du med fordel bruge dig af en specialist i energioptimering. F.eks. Autoriseret Elektriker hvor begge også tilbyder elektriker døgnvagt services.

Når du bestiller en elektriker, så møder de op hjemme hos dig eller i de lokaler hvor energioptimeringen skal udføres. Elektriker kigger grundeligt igennem at potentielle energityver og kommer efterfølgende med et forslag på tiltag inkl. et tilbud som selvfølgelig er 100% uforpligtende!

 

Kommentarer lukket til 11 enkle tip til at spare energi derhjemme