Artikler

Spis sundt selvom du får rettet tænder

Vi elsker et smukt smil. Kridhvide og lige tænder ser altid skønne ud, men for mange af os er det ikke noget, vi bare lige har. Det er én ting at sørge for at børste tænder og bruge tandtråd for at holde tænderne hvide. Lige tænder er vi ikke alle garanteret, og det kræver ofte en bøjle, som du kan ende med at gå med længe.

At vedligeholde tænder kan kræve, at du tager hensyn til, hvad du putter i munden. Ting som sodavand og andre usunde mad- og drikkevarer kan have en negativ effekt på dine tænder, og hvis du har en bøjle, er du nødt til at undgå ting som karamel, som vil sætte sig fast i bøjlen og være umulig at få ud.

Men naturligvis skal du ikke spise sundt udelukkende for dine tænders skyld. Selv hvis du har det mest lige og hvide Colgate-smil, er du nødt til at sørge for at bibeholde sunde spisevaner. At få rettet dine tænder er ikke undskyldning for at begynde at drikke massevis af sodavand.

Tag hensyn til hele din krop

Ansigtet er vigtigt i mødet med andre folk, og vi går ofte op i at præsentere os selv så perfekte som muligt. Det betyder dog ikke, at du skal glemme resten af din krop. Usunde spisevaner er dårlige for hele din krop, ikke kun dine tænder. Sørg for at holde sukkerholdige og fedtrige mad- og drikkevarer på et minimum. Selvfølgelig skal vi alle have lov til at hygge os ind i mellem, men det kan være en god idé at begrænse dig selv ved for eksempel at sætte en bestemt dag af til at være en slik-dag.

Rettelser varer ikke nødvendigvis evigt

Hvis du ikke spiser sundt og ikke tager hensyn til dine tænder, fordi du allerede har fået udført arbejde på dem, kan du hurtigt ende tilbage i tandlægestolen. Usunde spisevaner kan som sagt have en negativ effekt på dine tænder, og dette ændrer sig ikke, blot fordi du har fået udført rettelser på dine tænder.

Rettelser kan til gengæld gøre tandpleje lettere for dig, så hvis du har fået udført rettelser, er det en perfekt chance for at gå mere i dybden med din tandpleje og få en frisk start.

Du kan læse mere om dine muligheder for tandrettelser på tandbro.dk.

Kommentarer lukket til Spis sundt selvom du får rettet tænder